EEN KIJKJE IN DE KEUKEN BIJ... DILLE & KAMILLE


Velen weten dat als je een handige keukentool, mooi servies of een leuke theepot nodig hebt, je een kijkje moet nemen bij Dille & Kamille. Maar wist je dat je hier óók terecht kunt voor al jouw keukenvragen? Hoe bewaar je het beste een basilicumplantje? Hoe snijd je het snelst een knoflookteentje? Hoe maak je een cake luchtig? Dille & Kamille kent de beste tips & tricks én deelt die graag met jou in hun nieuwe boek: “Keukengeheimen”.

Kookworkshop Ter ere van dit boekje, werd ik vorige week uitgenodigd door Dille & Kamille om deel te nemen aan een kookworkshop om enkele gerechten te maken die in dit boekje staan gepresenteerd. Samen met andere foodbloggers verzamelden we in de grote kookworkshop-ruimte in de Amsterdamse vestiging van Dille & Kamille. Net als in alle vestigingen van Dille & Kamille, is ook in deze ruimte de fijne huislijke sfeer te proeven en mogen we gebruik maken van het grote kookeiland in het midden. Aan de slag Gewapend met een garde en een kookschort, maakten we in duo's 8 gerechten. Ik ging samen met de Vlaamse Sarah van South&Pepper aan de slag met het maken van rösti’s. Binnen no-time had ik me verwond aan de rasp tijdens het raspen van de aardappelen. Mijn kookpartner begint te lachen: "Je moet er altijd een stukje van jezelf in doen toch?" Amai, oeps! Afgezien van mijn onhandigheid, lukt het ons om de rösti’s te bereiden. Ook de andere duo's hebben heerlijke gerechten in elkaar geflanst en de keuken ruikt ondertussen heerlijk. Zodra iedereen klaar is en de gerechten op tafel staan, proeven we de hapjes - maar niet vòòrdat iedere blogger minstens 100 foto's heeft gemaakt. Alle gerechten smaken lekker; met name de crostini’s vind ik heerlijk! Uiteraard heb ik gelijk even geshopt: mijn Fitfoodspot-account staat vol met bordjes van Dille & Kamille en dit bordje kon ik niet laten liggen! :)

Keukengeheimen Met een tophumeur - en een goedgevulde buik - ga ik terug naar huis. Hier besluit ik het boekje nog eens door te bladeren. Koken, bakken, dineren. Bij Dille & Kamille zijn ze er dol op! Het is goed te zien dat het boekje “Keukengeheimen” is ontstaan uit liefde voor koken en eten. Elk hoofdstuk richt zich op een bepaalde kooktechniek, zoals “Bakken & Braden”, “Stomen & Stoven” en “Snijden & Schillen”. Het boekje bevat slimme kooktips, recepten, een uitklapbare kruidenwijzer en uitleg over onmisbare keukentools. Ook krijg je twee posters: een groente- en fruitkalender en een matentabel. Dat komt goed van pas! Het boekje is verkrijgbaar in de winkel (en online) voor €12,95.

  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon

© 2020 by Chloë Greve