FIT TWENTY SIX: POP-UP GYM

Vind je het lastig om jouw sportmomenten in te plannen in je drukke schema? Dan is Fit Twenty Six wellicht iets voor jou! Bij deze pop-up gym train je namelijk slechts 20 minuten zeer effectief met een trainer op een ideaal tijdstip: tussen 07:00 en 11:00 uur en tussen 17:00 en 21:00 uur. Je kunt dus vlak voor of direct na je werk in je trainingsoutfit springen (en 's avonds zonder schuldgevoel die zak chips opentrekken).

Reizende gym Fit Twenty Six wisselt iedere 6 weken van locatie. En, lucky for me, de eerste locatie van deze pop-up gym is in mijn woonplaats Amsterdam. Mijn goede voornemens voor 2016 – een fit en gezond lijf - kan ik direct gaan waarmaken met behulp van Fit Twenty Six. High Intensity Interval Trainingen Na een korte warming-up train je tijdens elke groepsles twintig minuten zeer intensief. 8 minuten lang doe je een combinatie van 8 oefeningen, afgewisseld met 1 vaste oefening. En ja, de burpees kunnen zo’n vaste oefening zijn – slik! Na deze combinatie mag je 1 minuut uitpuffen voordat je ‘m weer opnieuw uitvoert. Tot slot staan 4 minuten buikspieroefeningen op het programma. Na de cooling-down van 5 minuten, is de training binnen een half uur klaar. Spierpijn Een korte workout dus, maar geloof me, de spierpijn duurt langer. In de eerste week weet Ashley Samwel (oprichtster Fit Twenty Six) mij tot het uiterste te pushen. Ik heb een week (!) spierpijn in m'n buik. Stomverbaasd, want dit heb ik nog nooit gehad. Ashley Samwel legt uit: "Ondanks dat je hier alleen met je eigen lichaamsgewicht werkt, is het de eerste keer heel zwaar. Maar, geloof me, al snel doe je het met twee vingers in je neus." Hoewel ik al m'n vingers nodig heb om het zweet van m'n voorhoofd te swipen, gaat de les erna me inderdaad veel beter af. Meedoen? Hoewel de eerstvolgende pop-up gym waarschijnlijk in Rotterdam verschijnt, wacht Fit Twenty Six eerst het aantal deelnemers af. Dus, wil jij dit ook graag? Meld je dan aan! Ben je toevallig in het bezit van een One Fit membercard, waarbij je onbeperkt toegang krijgt tot meer dan 138 sportscholen? Dan heb je geluk: Fit Twenty Six is hierbij aangesloten. PS: Voor degenen die meer uitdaging zoeken: bij Fit Twenty Six kun je ook trainen met een vest met gewichten eraan. Heb ik niet overwogen. ;-)

  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon

© 2020 by Chloë Greve